Δίκτυο Ιστοσελίδων: Home | Kino Klub | Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας ΑΠΘ |

Μια σειρά με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις διοργανώνουν οι ελληνογερμανικοί φορείς της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του de.forum.

Ξεχωρίζουμε τις δύο εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας και σας καλούμε μεθαύριο Πέμπτη, 23.10. στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 66) στις 8.30 το βράδυ.

Την Πέμπτη προβάλλεται το ντοκιμαντέρ "Ο Λένιν έφτασε μόνο ως το Λίντενσάιντ", όπου μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που μεγαλώνει σε μια αριστερή οικογένεια στη Δυτική Γερμανία του '60 και '70 ξετυλίγεται η σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης και ίσως του πλανήτη. Το δύσκολο έργο του υποτιτλισμού ανέλαβαν και πάλι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Παρών και ο σκηνοθέτης André Schäfer.

Περίληψη ταινίας:

Στο Λιντενσάιντ, ένα μικρό χωριό στη Δυτική Γερμανία, υπήρχε μια κατασκήνωση διαφορετική από τις άλλες, όπου οι Αριστεροί έστελναν τα παιδιά τους. Ένα από αυτά τα παιδιά αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς του στη Δυτική Γερμανία του 1960 και του 1970, και μέσα από τα μάτια του παρακολουθούμε τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την ιστορία της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη, από το κίνημα του ΄68 έως την πτώση του τείχους και την επανένωση της Γερμανίας.
Ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου και πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ, Ρίχαρντ Ντάβιντ Πρεχτ, δηλώνει:
«Κάθε παιδική ηλικία είναι διαφορετική. Αλλά η δική μου παιδική ηλικία ήταν διαφορετική από τις άλλες παιδικές ηλικίες. Ανατράφηκα για μια ζωή που δεν μπορούσα να ζήσω και προετοιμάστηκα για μια κοινωνία, που δεν υπήρξε ποτέ…»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες