Δίκτυο Ιστοσελίδων: Home | Kino Klub | Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας ΑΠΘ |

Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης, η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών σάς προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Goethe (Βασ. Όλγας 66). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:


19:00-19:20 Η ζωή του μεταφραστή στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Ομιλία από την Κυριακή Κουρούνη-Briel, τέως αντιπρόεδρο της ΠΕΜ και διδάσκουσα στον Τομέα Μετάφρασης και Διαπολιτισμικών Σπουδών του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ.

19:20-20:00 Ονομάτων επίσκεψις: Ανάγκη μεταβολής της μεταφραστικής ορολογίας – σκέψεις πάνω στο θέμα

Ομιλία και συζήτηση με τον Γιώργο Κεντρωτή, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

20:00-21:00 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media): Παιχνίδι ή εργαλείο επαγγελματικής προώθησης; Η περίπτωση του ελεύθερου επαγγελματία μεταφραστή.

Παρουσίαση και συζήτηση με τον Θωμά Τζήρο, πληροφορικό, social media consultant και blogger επί σειρά ετών.

21:00-22:00 Κοκτέιλ στον κήπο του Ινστιτούτου Goethe.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ORCO, η εταιρεία που διαθέτει το SDL Trados, το πιο δημοφιλές μεταφραστικό πρόγραμμα παγκοσμίως, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Την ημέρα της εκδήλωσης, η ORCO θα προσφέρει ειδική έκπτωση για την αγορά και την αναβάθμιση αδειών χρήσης του SDL Trados.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες